Home

Achtergrond 250 x bekeken

Nieuwe UV-'bladplukker'op de markt

Eric Gerritsma Tuinbouwmechanisatie brengt een zelfrijdende robotkar met UV-lampen op de markt, die in komkommers blad kan verdrogen, als vervanging van het handmatig bladplukken.

De Zweedse fabrikant Wanjet heeft de nieuwe kar met UV-lampen speciaal ontwikkeld voor toepassing in de Nederlandse komkommerteelt. De introductie vindt plaats tijdens de Tuinbouwrelatiedagen in Rijswijk.

De basis van de UV-robot is afkomstig van de spuitrobot die Gerritsma al langer levert. De spuitslang op de haspel is daarbij vervangen door een krachtstroomkabel. De prijs is nog niet bekend, maar de UV-belichting zal volgens Gerritsma wel wat duurder uitvallen dan de huidige spuitrobot.Tot nu toe was Berg Product de enige toeleverancier van de UV-belichtingsmethode.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.