Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nieuw trostomaatje in Belgische supermarkt

Vandaag zijn op klok van de Mechelse Veilingen voor het eerst Flandria CherryStar tomaatjes verhandeld.

De Flandria CherryStar is een zoet kers-trostomaatje met een gemiddeld vruchtgewicht van 10 à 12 gram. De CherryStar is opgenomen in de specialiteitenlijn Flandria Specialty Street en ligt vanaf vandaag in de supermarkten.

Paul Stoffels uit Rijkevorsel, een teler van Veiling Hoogstraten, voerde in totaal 39 kisten (117 kilogram) CherryStar tomaatjes aan. De firma ISPC uit Gent kocht de eerste 12 kisten en betaalde hiervoor € 6,03 per kilogram. De gemiddelde prijs van het totale aanbod was € 6,15 per kilogram.

De totale oppervlakte van de Flandria CherryStar bedraagt 1,1 hectare en men verwacht productie tot eind november. De piekperiode ligt tussen week 19 en week 34, wanneer er een aanvoer voorspeld wordt van 8000 kilogram per week.

Bij Veiling Hoogstraten wordt de CherryStar bemiddeld in 200 gram verpakkingen alsook in 3 kilogram los in houten kist of doos. Op de Mechelse Veilingen zal de CherryStar beschikbaar zijn op de klok in 3 kilogram los, om het aanbod zo breed mogelijk open te trekken. De twee veilingen gaan hierin nauw samenwerken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.