Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuw record tarweprijs in Chicago

De tarweprijs bereikte woensdag op de termijnmarkt in Chicago een nieuw record. De maartcontracten sloten op $ 12,80 per bushel tarwe (314 euro per ton). Een week geleden was dat nog $ 10,20 per bushel (250 euro per ton).

De meicontracten sloten woensdag op $ 12,50 (306 euro per ton). Dat was een week geleden nog $ 10,34 (253 euro per ton).

De tarwevoorraad in de VS zakt dit voorjaar naar het laagste niveau in zestig jaar. Daardoor reageren handelaren op de termijnmarkt heftig op elk nieuwtje dat een opwaartse of neergaande beweging van de prijzen rechtvaardigt. Woensdag werd bekend dat de VS 400.000 ton tarwe verkoopt aan Irak. Ook Turkije wil tarwe kopen in de VS. Dat leidde tot stijgende prijzen

Maar vandaag bij het openen van de termijnmarkt zakten de tarweprijzen weer. Er wordt regen voorspeld in de graangebieden. De tarwe daar heeft vocht nodig.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Verger

    Graan, landbouwprijzen in het algemeen zijn gekoppeld aan olie omdat kunstmest van olie wordt gemaakt. En er wordt olie gebruikt in machines. Kortom, piek olie is waar dit eigenlijk om draait. Dat zul je maar zelden horen zeggen op tv. Bestudeer piek olie en je snapt wat er aan de hand is in de wereld.

  • no-profile-image

    ricardo

    het lijkt de zelfde kant op te gaan als met de aardolieprijzen, de consument zal flink meer gaan betalen voor voeding en aanverwante produkten !.

Of registreer je om te kunnen reageren.