Home

Achtergrond

Nieuw overleg over korting oormerkweigeraars

Over een korting op inkomenssteun voor "oormerkweigeraars" wil minister Verburg nog één keer overleggen met de Europese Commissie.

Dat heeft ze de Tweede Kamer toegezegd. In Nederland zijn 17 veehouders die wegens gewetenbezwaren hun runderen geen oormerken indoen en vanaf dit jaar worden gekort met 20 procent op hun bedrijfstoeslag.

In een overleg met de Tweede Kamer zei minister Verburg vandaag dat aan die korting niet valt te ontkomen; deze veehouders voldoen niet aan een van de Europese randvoorwaarden die aan de bedrijfstoeslag zijn verbonden, namelijk de identificatieverplichting.

"Sneu voor de veehouders", aldus Verburg, die al eerder met Brussel contact heeft gehad over de korting. Ze raadde de veehouders af nog veel hoop te koesteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.