Home

Achtergrond

Nieuw onderzoek kostprijs varkensvlees

Het LEI gaat opnieuw de kostprijsontwikkeling van varkensvlees onderzoeken.

Het onderzoek, in opdracht van het Productschap Vee en Vlees en het ministerie van LNV, is een vervolg op een eerdere studie. Dat onderzoek bestond uit een internationale vergelijking van de kostprijzen in 2004 en een vooruitblik tot 2013. Het PVV en LNV signaleren echter ontwikkelingen met betrekking tot de kostprijs en de concurrentiepositie die vragen om een actualisering van het onderzoek.

In het nieuwe onderzoek worden internationale verschillen, zowel binnen als buiten de EU, onderzocht. Bovendien onderzoekt het LEI de verschillen in kostprijs tussen Nederlandse bedrijven. De resultaten worden in september verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.