Home

Achtergrond 161 x bekeken

Neus bepaalt tevredenheid werkplek

Ruim de helft van de Nederlanders die op een kantoor werkt, vindt het belangrijk hoe het ruikt op de werkvloer.

Dat is een van de resultaten van het Werkplek Tevredenheidonderzoek onder 513 mensen dat onderzoeksbureau ITHAKA research uit Amsterdam uitvoerde. De resultaten werden vandaag gepubliceerd.

52 Procent noemt 'geur' als een van de belangrijkste factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de werksfeer. Alleen de werkdruk en het (slechte) humeur van collega's worden nog belangrijker geacht als het gaat om negatieve invloed. De werkdruk werd genoemd door 64 procent van de ondervraagden, het slechte humeur van de collega's door 55 procent.

De houding van collega's levert een belangrijke bijdrage aan de sfeer op de werkvloer. Collegialiteit (71 procent) en sociale contacten met collega's tijdens het werk (60 procent) zijn belangrijke factoren voor een positieve bijdrage. Bijna een op de drie mensen vindt het fijn als er radiomuziek klinkt op de vloer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.