Home

Achtergrond 215 x bekeken

Nepluvi: rijping is oorzaak afwijkend beeld

De Nepluvi heeft het sterke vermoeden dat het afwijkende beeld van het weefsel in kipfilet dat onderzoekers van het Rikilt hebben waargenomen bij histologisch onderzoek wordt veroorzaakt door een natuurlijk proces van rijping en veroudering van het vlees.

Vertegenwoordigers van de Nepluvi hebben deze veronderstelling op tafel gelegd bij het Rikilt.

De Consumentenbond bracht maandag naar buiten dat veel kipfilet waarschijnlijk onbekende, mogelijk waterbindende stoffen bevat. Dit resultaat wordt door de Nepluvi en slachterijen fel bestreden. Ook het Rikilt zelf weet niet goed hoe het de resultaten van het histologisch onderzoek moet interpreteren.

Vanmiddag spraken vertegenwoordigers van de Nepluvi en Rikilt met elkaar over de resultaten van het onderzoek dat het Rikilt deed in opdracht van de Consumentenbond. Bij de slachterijen waren de resultataten al bekend en ook was duidelijk dat ze discutabel waren.

De Nepluvi had volgens haar voorzitter Jan Odink daarom bij de Consumentenbond aangedrongen op uitstel van het bekend maken van de resultaten, tot na het gesprek.

Lees ook: Rikilt: nader onderzoek kipfilets noodzakelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.