Home

Achtergrond 183 x bekeken 3 reacties

Nederlandse koe met bluetongue in Noord-Ierland

In Noord-Ierland is het eerste geval van bluetongue vastgesteld bij een uit Nederland ingevoerde koe.

De ontdekking komt nog geen dag nadat het eerste geval van bluetongue in Wales werd ontdekt bij een uit ons land afkomstig schaap.

De Noord-Ierse autoriteiten hebben opdracht gegeven het dier te ruimen. Zij benadrukken verder dat alle voorgeschreven controles voor het transport van dieren vanuit een bluetongue-zone naar een bluetongue-vrije zone zijn uitgevoerd.

Lees ook Bluetongue in Wales door Nederlands schaap

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  In Nederland kunnen ze het altijd beter als anderen, de autoriteiten willen altijd het beste jongetje in de Europese klas zijn. Welnu met het vinden van Blauwtong dieren afkomstig uit Nederland in zowel Wales als Noord-Ierland is het weer eens bewezen. Dat brave jongetje is gewoon een snertventje dat er niets van bakt. De deskundigheid is er niet en de testen zijn bij lange na niet waterdicht.

 • no-profile-image

  janssen

  wat maakt het toch uit laat die blauwtong toch overal komen dat is het beste een paar jaat aan woekeren en alle dieren kunnen er tegen .
  je moet de natuur zijn werk laten doen en niet enten heeft totaal geen zin.
  je ziet het om je heen de vrije bedrijven hebben de meeste problemen de hoge ziekte druk bedrijven hebben de minste problemen met blauwtong.
  er zijn er ma een paar goed mee en dat zijn de ambtenaren en de dierenartsen stop er gauw mee en de natuur doet zijn werk!!!!!!!!!!!11

 • no-profile-image

  gj

  Mooie analfabeten reactie Janssen!

Of registreer je om te kunnen reageren.