Home

Achtergrond

Nederlanders gaan massaal paasinkopen doen

Nederlanders gaan dit jaar voor Pasen weer meer uitgeven in supermarkten.

Dat is althans de verwachting van marktonderzoeksbureau GfK. Met name ijsdesserts, voorgebakken brood, toastjes, chocolade(eieren), salades, buitenlandse kaas, nootjes en schaal- en schelpdieren zullen vaker dan gebruikelijk in de boodschappenkarren verdwijnen.

De omzet in de supermarkten zal in de paasweek uitkomen op ongeveer 678 miljoen euro, 7 procent meer dan een jaar eerder. In 2007 kwam de paasomzet uit op 634 miljoen euro, zo blijkt vandaag uit cijfers van GfK. In vijf jaar is de paasomzet met ruim 100 miljoen euro gestegen. In 2002 gaven consumenten in de week voor Pasen nog 569 miljoen euro uit aan de paasboodschappen.

De stijging komt voor rekening van het grotere assortiment aan luxe seizoensproducten en een algemene stijging van de omzetten in supermarkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.