Home

Achtergrond 6 reacties

Natuurmonumenten nalatig met bokken

Natuurmonumenten en een 52-jarige boswachter uit Biddinghuizen zijn door de economische politierechter in Lelystad veroordeeld tot voorwaardelijke boetes, van respectievelijk 500 euro en 200 euro.

Door hun nalatigheid gingen dertien geitenbokken dood op een eilandje in het Veluwemeer.

Natuurmonumenten had de dieren in januari 2007 op het eiland ondergebracht. Een ambtenaar van de provincie zag de dode bokken in maart liggen.

Volgens de Algemene Inspectiedienst AID en de officier van justitie was er een voedseltekort op het eiland en ontbraken schuilplaatsen. Dat brak de dieren vermoedelijk op 18 januari vorig jaar op toen het flink stormde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  belachelijk,je zet dieren op een eiland en constateert later dat ze dood zijn door voedseltekort.

 • no-profile-image

  boer

  het wordt tijd dat er een vracht MEST naar dat eiland gaat, dan is het VOEDSEL te kort minder.
  ik heb nog wel wat over van dat zwarte goud! eerste klas mest

 • no-profile-image

  gj

  De boetes zijn een lachertje. Maar is het begin. Net als bij veehouders, bij een volgende overtreding in beslagname van al het vee en verbeurt verklaring.
  Daar bovenop een veroordeling en de bepaling dat zij voor jaren geen vee mogen houden.
  Immers gelijke behandeling voor iedereen.

 • no-profile-image

  gert

  voor hoeveel wordt natuurmonumenten nu gekort op toeslagrechten ? doen ze bij andere ontvangers ook,of meten ze bij lnv met twee maten?

 • no-profile-image

  ricardo

  topje van de ijsberg, over dierenleed gesproken ,creeer een overdaad aan fauna in onze natuurgebieden,en kijk er vervolgens niet meer naarom en laat lekker de natuur zijn werk doen, bedenk dan wel dat deze dieren door inteeltziekten,kanibalisme, honger en groepsconcurenties {verwondingen } verschrikkelijke doodsstrijdingen begaan,bij natuurmonumenten moeten ze zich heel erg schamen wat ze deze groepen dieren aandoen!!!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  dat heb je met die arrogante natuurorganisaties,ga ook maar eens in de oostvaarderplassen kijken.Marianne zal hier geen vragen over stellen.De boetes worden betaald door donateurs en de postcodeloterij ,je weet wel ,,de goede doelenloterij".

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.