Home

Achtergrond

Nattigheid speelt groene aannemers parten

Veel groene aannemers zijn nu al volop bezig met het aanplanten van bomen en planten. Met dank aan de zachte winter. De nattigheid speelt de aannemers, met name op de zwaardere gronden, echter wel parten.

"Na de jaarwisseling zijn we vrij snel begonnen met planten. Dat het dit jaar nog nauwelijks gevroren heeft, speelt ons natuurlijk in de kaart. Er zit echter wel druk op de ketel", zo vertelt Hans Dittmar, bedrijfsleider bij Weverling Hoveniers en Groenvoorzieners. "Ik verwacht namelijk dat het voorjaar vroeg zijn intrede zal doen en bomen en planten al snel zullen uitlopen. Dit zorgt waarschijnlijk voor een kort plantseizoen."

Hoewel deze beplantingsprojecten dus al in volle gang zijn, loopt niet alles van een leien dakje. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de zwaardere gronden behoorlijk nat zijn. "Op de lichte, zavelige gronden aan de kust wordt het water vrij goed afgevoerd, maar de bodem in de polder is erg nat. Hier verlopen de plantwerkzaamheden behoorlijk moeizaam. Met extra grondverzet proberen we de grond toch plantklaar te krijgen. De deadlines moeten immers gehaald worden."

Ook Boogaart Almere bv is al druk bezig met plantwerkzaamheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in groenprojecten voor gemeenten, bedrijven en instellingen. Gerben de Boer, adjunct-directeur bij Boogaart, geeft eveneens aan dat het mooie, open weer ideaal is om te planten. Alleen de nattigheid gooit bij sommige projecten roet in het eten. "Vorige week hebben we daarom noodgedwongen een flexdag ingelast en de mensen naar huis gestuurd. Het was gewoon te nat."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.