Home

Achtergrond 162 x bekeken

Na 16 jaar alsnog kater voor cognacdief

Een 69-jarige cognacdief moet 16 jaar na zijn daad alsnog 36 dagen brommen.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hield de Rotterdammer vanochtend aan op de snelweg omdat zijn APK was verlopen. De automobilist bleek nog een boete van ruim 36.000 euro en een onherroepelijke gevangenisstraf van 36 dagen te hebben openstaan.

De Rotterdammer werd in 1992 veroordeeld voor zogeheten bedrieglijke bankbreuk. Hij had opzettelijk 45 dozen cognac ter waarde van 45.000 euro onttrokken aan een faillissement. Voor dit misdrijf veroordeelde de rechtbank de man tot vier jaar gevangenisstraf en 45.000 euro boete.

De cognacminnende senior moet nu alsnog zijn resterende straf uitzitten en het openstaande bedrag betalen. Zijn paspoort is ingenomen. "De moraal van het verhaal is: zorg altijd dat je apk in orde is'', aldus een zegsman van het KLPD. "Dat is niet alleen voor anderen beter, maar ook voor jezelf.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.