Home

Achtergrond 212 x bekeken

NFO: ruimere regels voor hoge palen in fruitteelt

NFO Kring Limburg en LLTB vakgroep Fruitteelt hebben de provincie Limburg verzocht hoge palen buiten het vergunningstelsel te houden.

Het aanbrengen voor hoge palen in fruitboomgaarden voor het spannen van draden heeft een functie voor het vastzetten van fruitbomen. De vergunningsverplichting zou pas moeten ingaan bij het aanbrengen van hagelnetten, stellen beide organisaties in het jaarverslag.

Beide organisatie werken intensief samen sinds de samenwerkingsverklaring tussen LTO en NFO. Het bestuur pleit nu voor een verdere integratie door één contributiestelsel in te voeren, blijkt uit het jaarverslag.

Het draagvlak voor de organisatie groeit, blijkt uit de cijfers. Zowel het aantal aangesloten leden als het aangesloten fruitareaal groeide in 2007.

Belangrijk aandachtspunt voor de vakgroep is bestrijding van bacterievuur. In 2006 startte een werkgroep bacterievuurbestrijding. Besloten is dat de werkgroep de monitoring en bestrijding met groenbeherende instanties verder doorzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.