Home

Achtergrond 6 reacties

Mysterie dode vogels opgelost

De dood van circa honderd watervogels gisteren in de Hambroekplas in Borculo is niet veroorzaakt door de aanwezigheid van roodalg.

Dat verklaarde directeur Leo Lap van de Zand -en Grindwinningsmaatschappij Hambroek vandaag.

Volgens Lap zijn de meeuwen geruime tijd geleden in een spleet tussen pontons en een zandafzuigmotor gekropen. Ze konden er niet meer uit. De dood van de vogels bleef onopgemerkt omdat de zandzuiger twee jaar lang niet meer in de Hambroekplas was gebruikt.

Pas afgelopen maandag werd de installatie weer in gebruik genomen en kwam de massale vogelsterfte aan het licht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat boeren ook de schuld hebben van de wereldweide armoede, het groeiende aantal files, de toenemende criminaliteit, het gros van het aantal verkeersdoden, de drugshandel en de ontkerkelijking.
  Maar de hoor je ook niks over, schande is het. Laten we een fatwa uitroepen over de boeren, zij zijn immers de oorzaak van alle problemen in de wereld.
  Wat zou de aarde mooi en vredig zijn als er geen boeren meer waren!

 • no-profile-image

  Ernst Westerink

  Het bericht van de "dierenbeschermer"uit Leiden geeft precies aan waar we met deze mensen aan toe zijn: een stellige en platvloerse leugen gevolgd door een beschuldiging. Wordt het geen tijd om een tegenbeweging te starten?

 • no-profile-image

  dierenbeschermer

  uit betrouwbare bron weet ik dat de vogels dood zijn gegaan aan een overmaat aan mest in het water. Ook bestrijdingsmiddelen die in de landbouw gebruikt worden hebben er geen goed aan gedaan. Maar die boeren blijven weer buiten schot, ze moeten eens goed aangepakt worden

 • no-profile-image

  dierenbeschermer

  Volgens mij zijn er veel boeren een beetje gefrustreerd. Jullie moeten eens inzien wat jullie allemaal aanrichten en vervuilen. Nederland kan beter al het eten importeren en al de boeren exporteren

 • no-profile-image

  ger

  Uit dit commentaar van de "dierenbeschermer uit leiden" kun je de conclusie trekken dat je deze mensen toch echt niet serieus moet nemen.

 • no-profile-image

  x

  Ik heb gehoord dat die vogels doodziek zijn van die zogenaamde dierbeschermers. Ik namelijk ook!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.