Home

Achtergrond

Mogelijk strengere eisen voor bollenexport

De bollensector krijgt mogelijk te maken met strengere eisen voor export naar bepaalde landen.

“Diverse voor ons belangrijke exportlanden neigen naar strengere eisen op het gebied van kwaliteit en fytosanitaire eisen voor bloembollen”, zei voorzitter Sjaak Langeslag van de Koninklijke Algemeende Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) vanmiddag op de ledenvergadering in Noordwijkerhout. “Het zijn uiteindelijk de kwekers die aan die eisen moeten voldoen.”

Daarom wil Langeslag dat de KAVB wordt betrokken in het overleg over nieuwe eisen. “Degenen die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat de producten er komen zijn de producenten. Maar die worden slechts met moeite toegelaten tot het overlegcircuit. Dat is een gemiste kans.”

Of registreer je om te kunnen reageren.