Home

Achtergrond 199 x bekeken 3 reacties

Mogelijk nieuwe Particuliere Opslagregeling varkensvlees

Nederland lobbyt in Brussel voor het instellen van een nieuwe Particuliere Opslagregeling voor varkensvlees.

De lobby wordt door verschillende andere landen gesteund. Dat zegt PVV-vertegenwoordiger in Brussel, Frans van Dongen.

Binnen de regeling zou net zo veel vlees moeten worden opgeslagen als er nu nog ligt van de vorige PO-regeling uit november. Voordeel van deze opzet is dat het effect het zelfde is als een eerder door de Europese boerenorganisatie Copa Cogeca bepleite uitstel van uitslag vban vlees uit de november regeling. Bovendien kan het vlees uit de eerste PO-regeling dan gewoon op de markt komen. Er worden geen contracten gebroken en ook veroudert het vlees niet te veel, iets wat bij uitstel van uitslag wel het geval zou kunnen zijn.

Van Dongen denkt dat de kans redelijk groot is dat zo’n nieuwe PO-regeling er wel komt. De PO-regeling van november zorgde voor het uit de markt halen van 100.000 ton vlees. Een nieuwe PO regeling zou dan dus maximaal een zelfde hoeveelheid uit de markt moeten halen.

De beslissing moet vallen in de komende landbouwraad en later in het beheerscomite varkensvlees, respectievelijk op de 18e en de 21e februari.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de vries

  Niet doen die tweede opkoop dit zal een aanstaande stijging in de weg doen staan!!! Laat de markt zijn werk doen, dit heet zelf regulatie!!!

 • no-profile-image

  Annette Munter

  Welke markt??????

 • no-profile-image

  gert

  exporteren naar china,daar is tekort aan varkensvlees,opslag komt weer op de markt terug

Of registreer je om te kunnen reageren.