Home

Achtergrond 219 x bekeken

Mitt Romney stapt uit race om presidentschap

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft zich teruggetrokken uit de race.

Dat maakte de kandidaat vandaag bekend tijdens een bijeenkomst van de conservatieve actiegroep Conservative Political Action Conference.

"Uit liefde voor de Verenigde Staten en voor de Republikeinse partij moet ik een stap opzij doen'', aldus de kandidaat. Doorgaan zou betekenen dat het makkelijker wordt voor de senators Obama of Clinton, die voor terugtrekking uit Irak zijn, aldus de politicus. Doorgaan staat in zijn ogen gelijk aan "hulp bij capitulatie in het aangezicht van terreur''.

Hoewel hij op veel vlakken meningsverschillen heeft met zijn Republikeinse tegenstander, John McCain, schaarde Romney zich in verhulde termen achter de senator uit Arizona. Ik ben het eens met McCain over Irak en over het vinden en executeren van Osama bin Laden, stelde hij.

De gewezen gouverneur van Massachusetts kon weinig potten breken op Super Tuesday en keek tegen een te grote achterstand aan op de koploper van het Republikeinse veld, John McCain. De conservatieve Romney moest dinsdag te veel staten laten aan de eveneens conservative kandidaat Mike Huckabee waardoor McCain kon uitlopen.

Wat er met de door Romney gewonnen gedelegeerden gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Hij had er tot vandaag 270 verzameld tegen 680 voor John McCain. Mike Huckabee staat op afstand derde. De nominatie lijkt McCain niet meer te kunnen ontgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.