Home

Achtergrond

Ministers verdeeld over boerkaverbod

Het kabinet is nog altijd verdeeld over een boerkaverbod. Het CDA vindt de plannen die in de afgelopen tijd in de ministerraad zijn besproken niet ver genoeg gaan en pleit voor een ruimer verbod voor gezichtsbedekkende kleding.

Volgens het voorstel van PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken moet er een beperkt boerkaverbod komen op scholen en voor ambtenaren. Het CDA wil echter een breder verbod, dat bijvoorbeeld ook voor reizigers in het openbaar vervoer zou moeten gelden. Bronnen rond het kabinet hebben dat woensdag aangegeven naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Het is de bedoeling dat de ministerraad de kwestie vrijdag opnieuw bespreekt. Nadat de bewindslieden er afgelopen vrijdag niet waren uitgekomen, lieten ze weten dat alleen nog de puntjes op de i moesten worden gezet. Inmiddels zou er gesproken worden over mogelijke toevoegingen aan het oorspronkelijke voorstel.

Eerder deze maand bleek al dat het kabinet geen algemeen boerkaverbod zal invoeren, omdat dat in strijd is met de vrijheid van godsdienst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.