Home

Achtergrond 159 x bekeken

Minister: Oordeel niet te snel bij burgeropsporing

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vindt het geen probleem als mensen als Peter R. de Vries of Maurice de Hond nog eens heel kritisch naar strafzaken kijken.

Het risico bestaat volgens hem echter dat er te snel conclusies worden getrokken, waardoor iemand eigenlijk al is veroordeeld voordat een rechter zich heeft uitgesproken.

Die waarschuwing uitte Hirsch Ballin vandaag in een gesprek in het radioprogramma De Ochtenden. Hij gaf daarmee een voorzet voor het maatschappelijk debat over de rol van burgers bij de opsporing waartoe topman Harm Brouwer van het Openbaar Ministerie (OM) heeft opgeroepen.

Aanleiding daarvoor was de recente uitzending van De Vries waarin Joran van der Sloot voor de verborgen camera ontboezemingen deed in de zaak van de op Aruba verdwenen Natalee Holloway. Opiniepeiler Maurice de Hond beet zich vast in de Deventer moordzaak, omdat Ernest Louwes volgens hem daarvoor ten onrechte is veroordeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.