Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Minimumloon zwangere zelfstandige bij 20 uur werk

Zelfstandig werkende vrouwen krijgen voor zwangerschaps- en bevallingsverlof een uitkering op het niveau van het minimumloon als zij in het voorgaande jaar minstens 1225 uur, ofwel gemiddeld ruim twintig uur per week, gewerkt hebben.

Bij zelfstandige onderneemsters die minder hebben gewerkt, hangt de uitkering af van de winst en inkomsten in het jaar voor de zwangerschap.

Dat staat in de zogeheten Zelfstandige en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Vrouwelijke zelfstandigen krijgen door de nieuwe wetgeving, die 1 juli 2008 moet ingaan, minimaal zestien weken recht op een uitkering die maximaal het minimumloon bedraagt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hard werkende vrouw - 41 jr - baby 10 mnd

    De ZEZ regeling is echt een lachertje. Woorden schieten gewoon te kort. Stel je voor dat mannen kinderen konden krijgen, dan zou het uitkeringsbedrag er heel anders uit zien!

Of registreer je om te kunnen reageren.