Home

Achtergrond

Minder voorjaarsbloeiende bolgewassen in Nederland

Nederlandse bloembollentelers hebben dit seizoen minder tulpen, hyacinten en krokussen geplant.

De oppervlakte met tulpenbollen kwam in 2008 uit op een kleine 9.900 hectare tegen 10.130 hectare in het afgelopen jaar. Bij hyacint ging er dit seizoen twintig hectare af en bij krokus zelfs bijna zestig hectare. De oppervlakte met narcis bleef dit seizoen vrij stabiel.

In totaal kwam het beplante areaal met de zogenoemde voorjaarsbloeiende bolgewassen in 2008 uit op 14.120 hectare, een daling van drie procent vergeleken met vorig jaar, zo blijkt uit de jaarlijkse enquête van het Productschap Tuinbouw en de Bloembollenkeuringsdienst. Bloembollentelers in Nederland schatten de afzetmarkt voor dit seizoen voorzichtig in gezien de lichte krimp van de oppervlakte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.