Home

Achtergrond 190 x bekeken 6 reacties

Miljoenen voor betere kennis over natuur en milieu

Het kabinet trekt 20 miljoen euro uit om kinderen beter bewust te maken van natuur en milieu.

De lesstof wordt echter niet verplicht opgelegd aan basisscholen. Kennis van natuur en milieu zijn belangrijk voor "een echte doorbraak naar een meer duurzame samenleving'', aldus het kabinet vabdaag. Kinderen moeten weer in de natuur komen en weten waar hun eten vandaan komt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Ik denk dat het beter is de kinderen de basisbeginselen van voedselvoorziening bij te brengen. Het allereerste wat wilde dieren haar jongen bijbrengt is hoe hij zich kan voeden. Dit zie je ookbij mensen in ontwikkelingslanden; de focus ligt op voedselvoorziening. Het is een gegeven dat als mensen verzekert zijn van de primaire levensbehoeften zoals eten en drinken, pas dan het eisenpakket voor verhoging van de levensstandaard toeneemt. Dit verklaart waarom in de ontwikkelde landen waar voedsel als vanzelfsprekend wordt beschouwd, en armlastige en zieke mensen door de staat worden onderhouden en beschermd, de aandacht voor de primaire levensbehoefte verzwakt en men de aandacht focust op andere dingen. Als men echt aansluiting zoekt bij de natuur moet men beginnen waar het begint; de jongeren bijbrengen waarvan men zich voedt. Na duizenden jaren hebben we nu een generatie die echt niet meer weet waar het voedsel vandaan komt of hoe ze het zouden moeten telen. Het enige wat hen bijgebracht wordt is kritiek te leveren op die kleine groep die wel nog weet hoe het moet. Hebben onze voorouders het duizenden jaren fout gedaan óf laat deze generatie nu iets liggen in kennisoverdracht? Ik denk het laatste. Kijk maar eens naar de grote geneesmiddelenfabrikanten die nu naarstig op zoek zijn naar kennis over medicatie bij oerstammen welke zich al eeuwen staande houden met medicijnen die moeder natuur hen geeft.

 • no-profile-image

  gert

  veel kinderen denken dat voedsel uit de supermarkt komt en verder weten ze het niet,ze moeten ook nog de natuur in.Een bezoek aan een boerderij zou beter zijn.

 • no-profile-image

  farmer1

  Ik hoop wel dat er idd geld beschikbaar komt voor de boeren die hun bedrijf open stellen voor de excursie's van schoolkinderen.

 • no-profile-image

  gert

  kan een boer die schoolkinderen op de boerderij ontvangt en die kinderen uitleg geeft ook wat van 20 miljoen krijgen .Een docent krijgt tenslotte ook voor de les betaald.Een boer wil ook graag brood op de plank

 • no-profile-image

  farmer1

  We hebben verschillende schoolkinderen uit de stad op excursie gehad op de boerderij.
  Maar het toppunt was toch wel dat de bruine koeien (rood-bont) chocomelk gaven?! Er waren zoveel dingen die ze niet wisten!!! Het is erg belangrijk dat de kinderen een goede voorlichting krijgen over voedsel.

 • no-profile-image

  wil

  Gert heeft helemaal gelijk. De landbouw staat tegenwoordig zover van de natuur af dat kinderen in de natuur weinig meer leren over voedselproduktie. Aangezien onze voedselproducenten weinig behoefte tonen dichter terug bij de natuur te komen, zullen de kinderen verder van de natuur moeten om te leren over voedselproduktie. De positieve agrarische uitzonderingen daargelaten

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.