Home

Achtergrond

Miljoenen euro's in keukenla

Ongebruikte cadeaubonnen, wie heeft ze niet? In de keukenlades van Nederlanders liggen bijna 8 miljoen bonnen, die samen 200 miljoen euro waard zijn.

Dat blijkt uit een peiling, waarvan marktonderzoekbureau The Choice Marktonderzoek & Advies de resultaten donderdag heeft gepubliceerd.

Van de Nederlanders is twee derde positief over de cadeaubon. De oudste en meest bekende is de boekenbon, gevolgd door de Nationale Bioscoopbon. Het meest populair zijn de boekenbon, de IRIS-cheque en de Nationale Entertainmentbon.

Het bureau onderzoekt of de vergeten bonnen voor goede doelen kunnen worden ingezameld. ,,We zijn met een aantal grotere charitatieve instellingen aan het kijken of we hier een inzamelingsactie voor op touw kunnen zetten. Beter dan de bonnen te laten verstoffen in die keukenla'', aldus Arno van Welzen, directeur van het onderzoeksbureau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.