Home

Achtergrond

Milieudefensie: Rotterdammers gaan nog korter leven

Milieudefensie verwacht dat de levensduur van Rotterdammers er de komende tijd niet beter op zal worden, gezien de komst van de Tweede Maasvlakte.

Een woordvoerder van de milieuorganisatie verwacht dat het vervoer door de komst van het nieuwe industriegebied zeer sterk zal toenemen. Daardoor zal de uitstoot van CO2 en fijnstof alleen maar toenemen.

De Tweede Maasvlakte moet klaar zijn in 2033. Als alles doorgaat, is het aantal goederen dat vervoerd wordt dan toegenomen met 43 procent.

De woordvoerder noemt de acties die de gemeente Rotterdam neemt om de uitstoot van de stoffen te verminderen "dweilen met de kraan open''. Volgens hem hebben andere steden veel betere methodes om het milieu en daarmee de volksgezondheid te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.