Home

Achtergrond

Meerderheid ACP wijst cao-bod minister af

Het lijkt bijna onontkoombaar dat de grote politiebond ACP het cao-eindbod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) voor de politie zal afwijzen.

Vandaag legden ACP-leden van verschillende korpsen massaal de finale aanbieding van de bewindsvrouw naast zich neer. Hiermee heeft de meerderheid van de ACP-aanhang zich inmiddels al afwijzend uitgesproken over het voorstel van Ter Horst.

Ook de Algemene Vergadering van de bond liet zich vorige week al negatief over het voorstel uit. Die zal naar verwachting dinsdag een definitief standpunt innemen. In een aantal regio's moeten ACP-leden zich donderdag en vrijdag nog formeel uitspreken.

Vandaag gaven leden van de korpsen Gooi en Vechtstreek, Flevoland, Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost, Limburg-Zuid, Utrecht en het KLPD hun negatieve oordeel. De politievakbond ANPV schoot het eindbod van de minister vrijdag al collectief af. De andere grote politiebond NPB laat haar leden individueel stemmen en verwacht de uitslag van die raadpleging op woensdag 5 maart.
Volgens Ter Horst is er een "groot probleem'' als de politiebonden haar eindbod afwijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.