Home

Achtergrond 308 x bekeken 1 reactie

'Meer ruimte kassen Nieuwkoop'

LTO Noord wil dat de gemeente Nieuwkoop meer ruimte biedt voor de ontwikkeling van de glastuinbouw en dat ze een blijvende plek biedt voor de akkerbouw en melkveehouderij.

Dit heeft LTO gesteld in haar visie op de toekomst voor de land en tuinbouw in de nieuwe gemeente Nieuwkoop, die ze nu heeft gepresenteerd. Nieuwkoop (vroeger Nieuwkoop, Ter Aar en Liemeer) is landbouwkundig gezien een veelzijdige gemeente met glastuinbouw, akkerbouw, veehouderij, veenweidegebieden en veel natuur rondom de plassen.

In haar visie heeft LTO Noord aangegeven wat er per sector moet gebeuren om de economische positie van de agrarische bedrijven voor de toekomst te behouden en te versterken.

Volgens LTO Noord is in Ter Aar en Liemeer een flink areaal glastuinbouw, met veel kans op ontwikkeling. Hierdoor zou dit deel van de gemeente een zone met grote betekenis voor de regio kunnen worden. "Schaalvergroting in de glastuinbouw biedt kansen op het gebied van milieuvriendelijke teelten en technologische innovaties."

In het centrum van de gemeente fungeren de veehouderij- en akkerbouwbedrijven als belangrijke drager van het landschap. ”Om de sectoren ook in de toekomst deze functie te laten vervullen, is het belangrijk dat vrijkomende gronden binnen de sector blijven”, meent LTO Noord.

"Belangrijk vindt is dat vanuit het voorgenomen Natura 2000-gebied geen bufferwerking uitgaat en dat de sector zo min mogelijk wordt belemmerd in haar ontwikkeling." LTO Noord hoopt dat de structuurvisie van de gemeente de noodzakelijke duidelijkheid zal bieden.

Eén reactie

 • no-profile-image

  V M C Onroerend Goed bv

  Agra specialist - zie onze site www.vmc-og.nl
  Meer ruimte kassen Nieuwkoop

  Mijn vraag is wanneer gaat Amstel OOST worden gerealiserd - gemeente Nieuwkoop.
  En als deze glastuinbouw locatie er komt
  hoeveel HA komt er beschikbaar?

  met vr gr
  Henk Verbeek
  k7h4ao

Of registreer je om te kunnen reageren.