Home

Achtergrond 151 x bekeken

Makkelijker naar andere aanbieder internet

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft ingestemd met een plan van aanpak van internetbedrijven om mensen makkelijker te laten overstappen naar een andere aanbieder.

De PvdA-bewindsman denkt dat door deze "zelfregulering'' een wettelijke aanpak niet nodig is.

Het plan voorziet erin, dat in het vierde kwartaal van dit jaar de nieuwe aanbieder de overstap van een klant volledig kan verzorgen, ook als het contract gebundeld is met telefonie- en tv-diensten. In minstens 95 procent van de gevallen moet de overstap plaatsvinden op de afgesproken dag, met een onderbreking van de dienst met hoogstens 24 uur.

De Consumentenbond reageert sceptisch: "Hopelijk wordt dit keer wel de daad bij het woord gevoegd en blijft het niet bij holle beloftes.'' De bond wil de komende maandan steevast controleren of de gemaakte afspraken worden nageleefd. De belofte dat een onderbreking van de dienst niet langer zal duren dan 24 uur, moet wat de Consumentenbond betreft worden vastgelegd in een garantie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.