Home

Achtergrond

'MKZ-vaccinatie en identificatie in Argentinië niet op orde'

Runderen worden niet overal in Argentinië volgens de regels gevaccineerd tegen mond- en klauwzeer (MKZ).

Ook de identificatie van de dieren is niet overal op orde. Dat concludeert het FVO, het veterinair controleorgaan van de EU, in een onderzoeksrapport. De Argentijnse overheid had de EU niet eerder op de hoogte gebracht van de gebreken.

De problemen rond vaccinatie en identificatie deden zich met name voor in de noordwestelijke provincie Jujuy, bij de grens met Bolivia en Chili. In Bolivia brak in 2003 nog MKZ uit.

Het FVO stelde eveneens vast dat de tracering van schapenvlees de afgelopen jaren vrijwel ontbrak. De rapporteurs sluiten niet uit dat schapenvlees is geëxporteerd naar de EU dat niet aan de vereisten voldeed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.