Home

Achtergrond 450 x bekeken

MKB geeft kabinet 'groeiwaarschuwing'

Als de economische groei ten gevolge van de Amerikaanse kredietcrisis blijft steken op 1,5 procent, komt de banengroei in het midden-en kleinbedrijf volledig tot stilstand.

Het wordt dan onmogelijk om 200.000 banen extra te scheppen, zoals het kabinet wil. Dat zei voorzitter Loek Hermans van werkgeversorganisatie MKB-Nederland vandaag. "Voordat wij over een half jaar het verwijt krijgen dat wij niets doen, wil ik nu alvast waarschuwen'', aldus Hermans, die vindt dat het kabinet laks reageert.

Hij heeft zich gestoord aan uitlatingen van minister Wouter Bos van Financiën dat de Nederlandse economie wel een stootje kan hebben. "Met lui achterover leunen , kom je er niet.'' Het kabinet moet nu maatregelen nemen om de economische groei te stimuleren, aldus Hermans. Een daarvan moet zijn uitstel van de verhoging van de btw in 2009.

Het kabinet gaat uit van een economische groei van 2,5 procent. Het midden- en kleinbedrijf zal dan met 3 procent groeien en dan komen er 40.000 banen bij, voorspelt het onderzoeksbureau EIM. Maar als de groei blijft steken op 1,5 procent, zoals president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank vreest, dan komt er geen enkele baan bij, aldus EIM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.