Home

Achtergrond 3 reacties

Lijst met subsidie aanschaf arbeidsvriendelijke bedrijfsmiddelen bekend

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de arbovriendelijke bedrijfsmiddelen bekend gemaakt waarop ondernemers een subsidie kunnen krijgen, de zogenoemde Farbo-regeling.

Het subsidiebudget voor de regeling dit jaar is ten opzichte van vorig jaar naar beneden bijgesteld. Voor dit en volgend jaar is er 2 miljoen beschikbaar en dit was in 2007 5,6 miljoen.

De Farbo-regeling houdt in dat wanneer ondernemers een arbeidsmiddel aanschaffen dat op deze lijst staat, ze een subsidie kunnen krijgen van maximaal tien procent van de aanschafkosten. Op de lijst staan innovatieve en arbovriendelijke arbeidsmiddelen, die de blootstelling aan fysieke belasting, lawaai of gevaarlijke stoffen verminderen.

Stigas heeft voor boeren en tuinders een samenvatting gemaakt van de agrarische bedrijfsmiddelen die op deze lijst 2008 voorkomen. Er zijn overigens dit jaar geen nieuwe middelen op de farbo-lijst gekomen.

Ook heeft Stigas een toelichting gemaakt op de MIA- en VAMIL-regeling. Ook deze laatste regelingen, die vooral op verbetering van milieu zijn gericht, bieden diverse subsidiemogelijkheden voor arbovriendelijke apparaten en machines.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  MF

  Tis weer wat, heb ik een oude trekker weggedaan en koop een nieuwe.
  Waarom valt dit nu niet onder de regeling???
  Voor mij gaan de arbeidsmiddelen er echt op vooruit.
  Veel minder lawaai dan de oude trekker.

 • no-profile-image

  Willem

  Het meest arbeidsvriendelijke apparaat voor de melkveehouderij is de melkrobot en deze staat er niet op, wat apart zeg?!

  De melkcaroussel is blijkbaar arbeidsvriendelijker, deze staat wel in de lijst, maar vraag niet waarom!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  De fabrikanten van de melkrobot wilden de ambtenaar die dit lijstje heeft opgesteld waarschijnlijk niet genoeg smeergeld betalen ,Willem

Of registreer je om te kunnen reageren.