Home

Achtergrond

Leden NBvB akkoord met samenwerking LTO

De leden van de NBvB gaan akkoord met een conceptovereenkomst voor samenwerking met LTO Nederland.

Dat bleek donderdag tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NBvB in Arnhem. Belangrijkste uitgangspunt van de samenwerkingsovereenkomst is dat de NBvB en LTO elkaars juridisch zelfstandige positie erkennen.

De kringen Noord, Oost, Boskoop, Opheusden en de nog op te richten kring West zullen gaan samenwerken met LTO Noord. De samenwerking van kring Brabant met ZLTO en kring Limburg met LLTB was al zeer intensief.

Belangrijk argument voor de samenwerking tussen de NBvB en LTO Nederland is de zogeheten representativiteit. Ieder voor zich vertegenwoordigen de NBvB en LTO te weinig boomkwekerijbedrijven om zich representatief te kunnen noemen.

Een ander belangrijk argument is dat de NBvB en LTO elkaar goed aanvullen qua belangenbehartiging. De NBvB is gespecialiseerd op vaktechnisch gebied en landelijke sectorale belangenbehartiging. LTO is vooral sterk op regionaal niveau en kan tussen meerdere sectoren coördineren. De financiële gevolgen van de samenwerkingsovereenkomst moeten nog verder worden uitgewerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.