Home

Achtergrond 232 x bekeken 2 reacties

Leden ANPV wijzen cao-bod af

De leden van de politievakbond ANPV hebben vandag het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) afgewezen.

Dat zei een woordvoerder na afloop van de ledenraadpleging die de bond in Wageningen hield. Het ANPV-bestuur lichtte het bod vandaag toe aan de ruim honderd leden die waren komen opdagen. Omdat het veelal om afdelingsvoorzitters ging, vertegenwoordigden zij meer stemmen, aldus de woordvoerder. "We hebben ook zeshonderd mails binnengekregen van mensen die tegen zijn.''

Inmiddels heeft de ANPV het standpunt per brief aan de minister laten weten. "Unaniem is aangegeven dat onze leden zich niet kunnen vinden in uw voorstel.'' De leden hebben het bestuur opdracht gegeven weer te gaan onderhandelen. De bond wil daarvoor volgende week uitgenodigd worden.

"De leden willen gewoon meer geld'', zei de zegsman. "We gaan nog steeds voor de 200 euro netto.'' Dat het bod van Ter Horst zou neerkomen op meer dan 10 procent loonsverhoging in de komende drie jaar, ziet de ANPV niet. "Wij komen tot 6,8 procent structureel in de komende drie jaar'', meldde de woordvoerder.

Minister Ter Horst zei vandaag na afloop van de ministerraad dat ze het "buitengewoon jammer'' zou vinden als de vakbonden haar eindbod afwijzen. Als ze er niet mee instemmen, "hebben we een groot probleem'', zei ze. Eerder deze week stelde ze in soortgelijke bewoordingen ook al dat de grens is bereikt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jean-Pierre

    Iedereen kiest een vak en salaris en als dat niet bevalt ga je lekker iets anders zoeken ,als ik wil staken in mijn werk sta ik op straat ze gebruiken een machtspositie en de voetbal,gewoon geen verhoging mer aanbieden of dit accepteren het blijft geen feest!

  • no-profile-image

    ambtenaar

    Ze moeten inderdaad niet zeuren.Naar mijn mening wordt de gemiddelde politieagent in Nederland vorstelijk betaald. Anderhalf keer modaal voor dat opleidingsniveau (MBO is aan die opleiding toegekend) wordt aan andere beroepsgroepen ook niet betaald. Voor het simpel uitschrijven van o.a. snelheids-, autogordelbekeuringen enz. is slechts basisonderwijs voldoende. Je behoeft hiervoor, m.b.v. een zogenaamd feitenboekje, immers slechts een voorbedrukt formuliertje in te vullen. De verdere adm. afdoening is verder geautomatiseerd en vindt plaats geheel buiten de betr. politieman/vrouw om. Hier is eigenlijk het minimumloon op zijn plaats. Weet U, dat het gros van de politie op straat betaald wordt volgens politieschaal 8 (anderhalf keer modaal)en dat die ook dit simpele schrijfwerk doen? Ze willen zich steeds vergelijken met het bedrijfsleven, welnu laat het ze daar maar eens proberen. Daar komen ze nergens aan de bak voor het salaris wat ze nu hebben. Dat is slechts een enkeling voorbehouden(echt de betere die opvalt) die soms bij een verzekeringsmij. of een particulier recherchebureau werk vindt. De grote meerderheid moet blij zijn dat ze bij de politie ooit zijn aangenomen, want ze zijn te arrogant en te lui om te werken (de goede niet te na gesproken) en kunnen verder niets. Verder willen ze hun maatschappelijk waarde vertaald zien in salaris. Is hun maatschappelijke waarde zo groot? Wat doen ze eigenlijk? Mekaar de handen boven het hoofd houden als ze weer eens naast de pot hebben gepiest? Vindt U dat ze altijd direkt beschikbaar zijn als ze nodig zijn? Altijd zeuren over hun salaris? Dit laatste lijkt eigenlijk nog het enige, dat in de politieorganisatie prioriteit heeft. Er zijn wel andere beroepsgroepen waarbij het meer op zijn plaats zou zijn, dat de maatschappelijke waarde vertaald zou worden in salaris. Denk eens aan mensen die werkzaam zijn in de zorg en onderwijs. Die zetten zich echt direct in voor de samenleving en die zijn echt zwaar ondergewaardeerd. Het risico, dat ze lopen? Als ze denken gevaar te lopen blijven ze weg of wachten op versterking. Zoals in Rotterdam onlangs. Voor een woning wachten op versterking, terwijl binnen iemand wordt vermoord. Het "verlenen van hulp aan hen die dit behoeven". Nou reken er maar niet op. Vindt U ook niet, dat uw ziektekosten enorm zijn gestegen? wordt U hiervoor ook gecompenseerd? Hou aub toch op, laat ze niet zeuren en gewoon het werk eens goed doen waar ze voor zijn aangenomen. Laat ze anders gewoon ander werk zoeken. Ze moeten hun plaats eens kennen en niet boven hun stand leven Kom nou toch, De Minister heeft groot gelijk, dat ze niet toegeeft, het zijn inderdaad verwende kerels en vrouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.