Home

Achtergrond

LTO en gemeente Kampen willen ruimte Koekoekspolder veilig stellen

De glastuinbouw in de Koekoekspolder moet de komende jaren ruimte krijgen om nog zo’n 200 hectare glas erbij te kunnen plaatsen, naast de bestaande lokatie.

Dit vinden de tuinders in de Koekoekspolder. Ze worden gesteund door LTO Noord en de gemeente Kampen. De tuinbouw in het gebied moet echter opboksen tegen weerstand vanuit de provincie.

Gedeputeerde Staten vindt dat voor meer glastuinbouw in de Mastenbroekerpolder geen ruimte is. Het gebied valt onder het nationaal landschap IJsseldelta en daar past volgens Rietkerk meer glastuinbouw niet bij. Hij vindt dat de tuinbouw maar extra ruimte moet zoeken in Luttelgeest.

Daar zijn de tuinders in de Koekoekspolder het niet mee eens, evenals de gemeente Kampen. Ronnie Kalter, voorzitter van het Integraal Ontwikkelingsplan Koekoekspolder wijst erop dat de polder nog altijd een van de tien zogenoemde Bukmanlokaties is, waar de tuinbouw gewoon mag uitbreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.