Home

Achtergrond

LTO en NVV willen invloed op kwaliteitssysteem transport

LTO en NVV willen meer betrokken worden bij de opzet van het nieuwe kwaliteitssysteem voor veetransporten.

Annechien Ten Have meldt in haar weblog dat LTO de randvoorwaarden waaraan LTO vindt dat het kwaliteitssysteem moet voldoen op papier wil zetten en met de veetransportsector wil bespreken. "Tot nu toe is het proces van ontwikkeling van het nieuwe systeem wel heel erg intern gericht bij de veetransporterende partijen en worden de primaire sectoren er nauwelijks bij betrokken", aldus Ten Have.

Ook NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg maakt zich zorgen. "We hebben in de varkenshouderij twee IKB-systemen die volgens de 45011 norm zijn geaccrediteerd. Wij willen graag dat het transportkwaliteitssysteem op het zelfde niveau komt." Verder wijst hij er op dat in geval het systeem niet op tijd klaar is of niet voldoet het de primaire sector is die het gelag waarschijnlijk moet betalen in de vorm van de klepkeuring.

NBHV-voorzitter Piet Thijsse meldt in een reactie dat de transportsector binnenkort met LTO en NVV aan tafel gaat zitten om de voortgang te bespreken. "Het nieuwe kwaliteitssysteem moet ingekaderd worden in de IKB-systemen, duw daar moet over gesproken worden."

Of registreer je om te kunnen reageren.