Home

Achtergrond

Kweker orchideeën claimt miljoen

Een orchideekweker in Monster eist een miljoen euro van de gemeente Westland omdat de gemeente niets doet tegen stofoverlast.

Dat meldt het AD, editie Westland. De zaak diende bij de Raad van State. De kweker heeft een bedrijf aan de Maasdijk in ’s Gravenzande. Naast zijn bedrijf is een handelaar in oude bouwmaterialen actief. Die veroorzaakt stofoverlast, waardoor de kweek van orchidee volgens de kweker niet van de grond komt.

In 2004 verzocht de kweker de gemeente om maatregelen te treffen tegen de stofoverlast. De gemeente beroept zich op een afspraak uit 1994 met de handelaar in bouwmaterialen, waardoor niets tegen zijn activiteiten te doen zou zijn. De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.