Home

Achtergrond

Koude weer terug in China

Bijna 200.000 mensen zijn gestrand in het zuiden van China, doordat het koude weer daar wederom huishoudt.

De regio was net herstellende van de vorige koudegolf, zo heeft het dagblad The China Daily vandaag laten weten. Het koude weer zorgt voor grote problemen in de bergachtige provincie Yunnan. Sinds donderdag is daar veel sneeuw gevallen.

Bijna de gehele bevolking van de twee miljoen zielen tellende stad Qujing moet het zonder electriciteit stellen. De hevige sneeuwval heeft er ook voor gezorgd dat 14.000 kilometer snelweg in de provincie onbegaanbaar is, waardoor vele Chinezen zijn gestrand.

Yunnan was een van de regio's die was getroffen door de koudegolf van januari en begin februari. Toen kwamen ruim honderd personen om het leven bij het ergste winterweer in meer dan vijftig jaar. De economische schade bedroeg omgerekend ruim 10 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.