Home

Achtergrond 171 x bekeken

Komkommerteelt Almería eerder afgelopen

Komkommertelers in Almería kampen met aanzienlijke aantallen wittevlieg, die het verloop van de teelt beïnvloeden.

Snds wittevlieg in de maand oktober de kop op stak, is bij veel planten het CSYDV en CVYV virus vastgesteld. Door deze problemen is de verwachting dat de teelt eerder afgelopen zal zijn dan normaal, afhankelijk van ras en datum van uitplanten. De productie per vierkante meter zal met 9 kilo bovendien lager uitkomen dan normaal. In week 4 en 5 was de aanvoer van Spaanse komkommers echter nog 15 procent hoger dan in het vorige seizoen.

Ook in de vroege teelt waren er al virusproblemen. In de komkommerteelt wordt biologische bestrijding nog niet als volwaardig alternatief gezien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in de paprikateelt. Wittevlieg en trips hebben daardoor meer kans om schade aan te richten en virussen te verspreiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.