Home

Achtergrond

Koenders niet naar Somalië wegens bedreigingen

Een van de redenen waarom de voorgenomen reis van minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) naar Somalië niet doorgaat, heeft te maken met de nog te verschijnen anti-Koranfilm van PVV-Kamerlid Geert Wilders.

Koenders laat zich niet snel door veiligheidsdiensten ontmoedigen, maar volgens hem is er nu sprake van directe bedreigingen. Dat zei de minister vrijdag in een interview op Radio 1.

Volgens Koenders heeft zijn collega Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) ”absoluut gelijk dat de veiligheidsrisico’s in de wereld groot zijn”. Verhagen had Wilders eerder deze week gevraagd de film niet uit te zenden vanwege de bedreigingen jegens het Nederlands bedrijfsleven, militairen en andere Nederlanders in het buitenland. Verhagen noemde uitzenden van de nog onbekende film ”onverantwoordelijk”. Koenders benadrukte vrijdag echter dat hij een groot voorstander is van de vrijheid van meningsuiting en zei dat ”je je niet moet laten intimideren”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.