Home

Achtergrond 6 reacties

Kinderserie leert dat koeien niet paars zijn

Een nieuwe animatieserie van de TROS gaat stadskinderen het een en ander bijbrengen over het leven op het platteland.

In Bibaboerderij, vanaf 25 februari elke ochtend te zien op Nederland 3, leren kinderen dat een koe niet paars is en melk niet uit een pak komt. Het zijn veelgehoorde uitspraken die er niet om liegen, aldus de Tros vandaag. Stadse kinderen komen volgens de omroep steeds minder in aanraking met het leven op de boerderij.

In Bibaboerderij beleven boerin Bibi en boer Bart allerlei avonturen. "Spelenderwijs richt de serie zich op verantwoord en duurzaam leven waar plezier, gezondheid, sociale betrokkenheid en genieten de basiselementen zijn.'' De stemmen in Bibaboerderij, volgens de Tros de grootste kinderproductie van Nederland, worden onder anderen verzorgd door Esther Hart, Jody Pijper, Ferry van Leeuwen en Han van Eyck.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  plattelandsvrouw

  Ook bij ons komen de schoolkinderen een bezoekje brengen, ze vinden tegenwoordig alles stinken , vies en zielig. Weten niet dat aardappelen in de grond groeien. Vinden het vies als er een lammetje of kalfje wordt geboren, want dan zien ze bloed. Het wordt hoog tijd dat er op de scholen meer aandacht aan wordt besteedt. Ik heb eens een klas uit de stad gehad. Die kinderen hadden nog nooit zo n groot grasveld(wei) gezien. Er waren er bij die voelden aan het gras, Die kinderen hebben een uur over de wei gerendt, nu hadden ze de ruimte.
  Ik vind het mooi werk om te doen, het geeft voldoening

 • no-profile-image

  Clemmy

  Wij hebben jaarlijks de groep 2 van een vaste school op ons bedrijf te gast. Dat is begonnen met onze eigen kids toen ze in die groep zaten.
  Vorig jaar bezocht de klas van mn oudste ook ons bedrijf...want inmiddels op een andere school, leek de leerkracht dat wel leuk. Stadskinderen...u raadt het al...tijd te kort! Wat waren ze enthousiast en leergierig...Toch was ik wel onder de indruk van het feit, dat een 12 jarig kind soms echt niet weet dat de melk van een koe komt...dus ...
  Onderwijzend Nederland...daar ligt een taak!
  Niet via zulke filmpjes, dan moeten de kinderen nog langer voor de tv zitten..

 • no-profile-image

  boerin

  dit programma is vast niet alleen voor stadskinderen ook op ons mooie platteland komt hoe langer hoe meer onbegrip voor over het boerenleven ben het helemaal met de vorige schrijver eens standaard in het lespakket goede zaak

 • no-profile-image

  boer

  dit zou gewoon standaard in het onderwijs moeten zitten.
  maar dan wel de werkelijkheid.
  Dus geen programma's van wakker dier of dergelijke terror organisaties!

 • no-profile-image

  Mar©

  Koeien zijn niet paars en melk komt niet uit een pak. Maar alle boerderijbeestjes op die mooie website zijn wel net verklede mensen. De dieren krijgen allemaal een menselijk gezicht. Dit doet me het ergste vrezen.
  Het zal me niet verbazen als we zo een nieuwe generatie dierenactivisten kweken die het verschil tussen mens en dier niet ziet.

 • no-profile-image

  nico

  nodig schoolklassen uit op de boerderij

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.