Home

Achtergrond

Kiezer geeft kabinet net een voldoende

De Nederlandse kiezer is ontevreden over het kabinet Balkenende IV.

Het luistert te weinig naar de gewone man op straat, blijkt uit een enquête van het AD onder zevenhonderd Nederlanders. Het kabinet krijgt een mager zesje. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat een ruime meerderheid vindt dat de belofte niet wordt nagekomen om meer met de mening van het volk rekening te houden.

Bijna de helft van de ondervraagden is het oneens met de aanpak van de achterstandswijken. Ruim 60 procent verwerpt de plannen voor de kilometerheffing. Een zelfde percentage is het oneens met de verlenging van de missie in Uruzgan.

Veel waardering is er voor de invoering van de slurptax voor vervuilende auto's. Ook het generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers en het rookverbod in de horeca scoren goed.

In een reactie zegt premier Jan Peter Balkenende dat uiteindelijk de kiezer het werk van het kabinet gaat waarderen. "Het kabinet moet doen wat nodig is in het belang van het land. CDA, PvdA en CU hebben elkaar een jaar geleden gevonden in een gezamenlijke analyse van de verkiezingsuitslag: kiezers willen investeringen in onderwijs, veiligheid, duurzaamheid en respect.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.