Home

Achtergrond 211 x bekeken

'Kiemversnellende coating gras levert tijdwinst op'

De kiemversnellende coating Headstart levert melkveehouders een tijdwinst op van vier dagen bij hun graslandvernieuwing.

Die tijdwinst is belangrijk, omdat veehouders hun grasland op zand- en lössgronden alleen mogen scheuren in een korte periode tussen 1 februari en 10 mei. Dat meldt zadenfabrikant Limagrain Advanta in het Zeeuwse Rilland.

Veehouders, die hun grasland willen vernieuwen moeten niet al te lang meer wachten met de voorbereidingen daarvoor. Zij hadden in het verleden veel langer de tijd om hun graszodes te vernietigen. Deze periode is ingekort tot ruim drie maanden. "Daarom is het belangrijk dat het graszaad snel kiemt en zich vlot vestigt", stelt Limagrain Advanta.

Of registreer je om te kunnen reageren.