Home

Achtergrond 177 x bekeken

Kassabon wordt vanaf 1 mei een stukje langer

De kassabon in de supermarkt wordt met ingang van 1 mei dit jaar weer een stukje langer. Vanaf die datum wordt op de kassabon vermeld dat het totaalbedrag ”inclusief verpakkingsbelasting” is. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) donderdag gezegd.

In 2008 moeten de fabrikanten van verpakte levensmiddelen in totaal 240 miljoen euro ophoesten aan verpakkingenbelasting. 115 miljoen euro daarvan gaat rechtstreeks naar het Afvalfonds.

Het CBL spreekt de verwachting uit dat fabrikanten zullen proberen de belasting door te berekenen aan de supermarkten, die dat op hun beurt wellicht weer doorberekenen aan de consument. ”De vraag is natuurlijk of dat de producenten lukt en of supermarkten dit gezien de concurrentie aandurven”, aldus de CBL-woordvoerder. ”Het wordt er in ieder geval niet goekoper op.”

De 240 miljoen euro die moet worden afgedragen staat volgens het CBL ongeveer gelijk aan driekwart procent van de jaarlijkse supermarktomzet. Of de prijzen met een soortgelijk percentage zullen stijgen, kan hij niet zeggen. ”Wij gaan niet over de prijzen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.