Home

Achtergrond 627 x bekeken

Kas van 100 hectare komt er niet

De megakas van 100 hectare in Luttelgeest wordt in werkelijkheid een glastuinbouwgebied met voorlopig niet meer dan zo’n 80 hectare glas.

Vorige week, kwam via een persbericht van pr-bureau Mixmedia naar buiten dat drie glasgroentetelers uit het Westland een kas van bijna 100 hectare gaan bouwen in Luttelgeest. Van dat persbericht klopt echter maar weinig, stelt initiatiefnemer Nic de Jong uit Bleiswijk.

"Wij hebben met zijn vieren in Luttelgeest 135 hectare grond gekocht. We gaan daar individueel bedrijven op bouwen. Er komt één bedrijf van Leo Hoogweg van 40 hectare paprika’s, op een kavel van 58 hectare. Difra Agro projecten en Vof Roderijs hebben een kavel van 42 hectare om door te verkopen aan geïnteresseerde telers. En ik ga zelf starten met 10 hectare trostomaten om in de toekomst door te kunnen groeien naar 20 hectare op een kavel van 30 hectare. Het restant gaat op aan diversen voorzieningen."

De bedrijven gaan geen collectieve voorzieningen opzetten en gaan ook op ander gebied niet samenwerken.

Bekijk de ingezonden brief van Nic de Jong uit Bleiswijk

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.