Home

Achtergrond

Kampen wil nieuw onderzoek Koekoekspolder

De gemeente Kampen wil een nieuw onderzoek laten doen naar de uitbreiding van de glastuinbouw richting de Mastenbroekerpolder aldus de Stentor.

Kampen legt zich niet neer bij de conclusies uit het onderzoek van Arcadis, waarin uitbreiding van de glastuinbouw in de Koekoekspolder richting de Mastenbroekpolder wordt afgeraden vanwege de aanwezigheid van het Nationaal Landschap.

Volgens de gemeente Kampen biedt het Nationaal Landschap mogelijkheden voor regionale bedrijvigheid, mits de kernkwaliteit van het landschap behouden blijft.

Kampen heeft veel tijd en geld in de ontwikkeling van de glastuinbouw in de Koekoekspolder gestoken. Als de glastuinbouw niet mag uitbreiden, vreest de gemeente voor de toekomst van haar glastuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.