Home

Achtergrond 418 x bekeken

KWS en Van Rijn bundelen krachten in pootgoed

Plantenveredelaar KWS en handelsmaatschappij Van Rijn willen samen een wereldwijde 50:50 joint venture oprichten die pootaardappelen gaat kweken, produceren en vermarkten.

De joint venture wordt per 1 juli 2008 opgericht. Doel van de krachtenbundeling is wereldwijd een leidende positie in pootgoed. Dit willen de bedrijven bereiken door middel van een combinatie van goede rassen, nieuwe technologieën, internationale netwerken en jarenlange ervaring.

Het nieuwe bedrijf start zijn pootaardappelactiviteiten in meer dan 60 landen met een verwachte omzet van 30 miloen euro. Het hoofdkantoor komt in Poeldijk. KWS en Van Rijn verwachten dat de krachtenbundeling resulteert in een versnelde vooruitgang van kweekprocessen.

Of registreer je om te kunnen reageren.