Home

Achtergrond

KCB wijzigt zijn naam

Het Kwaliteits-Controle-Bureau voor Groente en Fruit (KCB) laat het laatste deel van zijn naam vervallen.

Deze week gaat de organisatie naar de Kamer van Koophandel om de wijziging van de naam formeel vast te leggen. Bij de notaris moeten de naamswijziging in de statuten worden vastgelegd. "In de praktijk gebruiken we nu al de naam Kwaliteits-Controle-Bureau", vertelt KCB-directeur Martien de Graaf.

Aanleiding van de naamswijziging is het overnemen van de fytosanitaire controle van consumptieve sierteeltartikelen (niet-uitgaansmateriaal). Tot september vorig jaar voerde de Plantenziektenkundige Dienst deze controle uit.

"Het KCB is tijdens het veranderingstraject ook binnen de sierteelt een begrip geworden. Omdat de sierteelt de naam net leerde kennen, wilden we geen compleet andere naam", licht De Graaf toe. Met het overnemen van de sierteeltcontroles heeft het KCB zijn taken rond Aalsmeer en Schiphol behoorlijk uitgebreid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.