Home

Achtergrond

Japanners willen walvisvlees op menu

De meeste Japanners steunen de jacht op walvissen en willen deze vis eten.

Dit blijkt uit een enquête in opdracht van de Japanse krant Asahi Shimbun die vandaag werd gepubliceerd. De wens van de Japanse consument staat haaks op de toenemende internationale kritiek op de Japanse walvisjacht.

Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de ruim 2000 ondervraagden voor de walvisjacht is, 22 procent is tegen. Van de ondervraagden zegt verder 56 procent walvis te eten. 26 Procent is tegen het eten van de vis.

Japan hervatte vorige maand ondanks internationale protesten de jacht op walvissen. Japan zegt de dieren te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, maar actiegroepen als Greenpeace bestrijden die verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.