Home

Achtergrond

Irak pakt bedelaars op om aanslagen te voorkomen

De Iraakse politie gaat bedelaars en geestelijk zieke mensen oppakken die in Bagdad op straat leven. De autoriteiten vrezen dat deze kwetsbare groepen kunnen worden misbruikt door militante organisaties om aanslagen te plegen.

Dat meldde BBC gisteren. Mensen die op straat zijn aangehouden, gaan terug naar hun familie of worden ondergebracht in inrichtingen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. De maatregel volgt na twee aanslagen begin deze maand op dierenmarkten in de hoofdstad waarbij 98 doden vielen. De aanslagen zouden zijn gepleegd door twee geestelijk gehandicapte vrouwen.

Vorige week werd de directeur van het psychiatrische ziekenhuis Rashad opgepakt in verband met de beide bomaanslagen. Volgens het Amerikaanse leger wordt de man ervan verdacht informatie over zijn patiënten te hebben doorgegeven aan al-Qaeda in Irak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.