Home

Achtergrond 218 x bekeken

Invoer vee in Noord-Ierland opgeschort

De regionale regering van Noord-Ierland heeft een invoer voor bepaalde soorten fokvee uit bluetonguegebieden opgeschort.

Vanaf morgen, zaterdag 1 maart, wordt de invoer van vaarzen van 12 maanden of ouder en van ooien van zes maanden of ouder opgeschort.

De maatregel is gebaseerd op "zich ontwikkelende kennis over de manier waarop het bluetonguevirus zich kan verspreiden en het risico dat drachtige dieren zouden kunnen vormen,'' aldus minister Michelle Gildernew.

De Noord-Ierse maatregel sluit aan bij het invoerverbod dat landbouwminister Mary Coughlan van de zuidelijke Republiek Ierland eerder afkondigde. In Noord-Ierland werd op 17 februari het eerste geval van bluetongue vastgesteld bij een uit Nederland afkomstige koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.