Home

Achtergrond 313 x bekeken

Inspectie treft verwaarloosde en dode dieren aan

Bij een veehouder in de provincie Zeeland zijn maandag 46 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Ook lagen op diverse plekken van het bedrijf dode schapen en geiten.

Dit heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekendgemaakt.

Na een melding van verwaarlozing bezocht een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) het bedrijf. Die schakelde de AID in toen hij in de schuur dode schapen ontdekte. De inspectiedienst trof pony’s, schapen en geiten aan die geen droge ligplaats hadden en waren verstoken van water en voedsel. Achttien pony’s, negentien schapen, vier konijnen, drie kippen en twee geiten zijn in beslag genomen en ondergebracht op een opvangadres.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.